VANDRIESSCHE ARCHITECTEN

Stan en Wout Vandriessche werken sinds 2001 samen aan eigen architectuurprojecten van verschillende schaal voor zowel private als publieke opdrachtgevers. In 2011 werd Vandriessche Architecten bv opgericht.

Tussen 2000 en 2010 werkten zij voor gerenommeerde architectenbureaus als OMA, Neutelings-Riedijk, Eugeen Liebaut en Stéphane Beel. Hierbij deden ze een ruime ervaring op in nieuwbouw en uitbreidingsprojecten met een hoge complexiteit en van verschillende schaalgroottes.

Vandriessche Architecten streeft bij elk project naar een intelligent totaalconcept waarbij het aanwezige potentieel van de site, programma gevrijwaard én versterkt wordt. Hierbij worden alle domeinen (architectuur, stabiliteit, technieken en omgeving) vanaf het prille begin van het ontwerpproces maximaal op elkaar afgestemd. Deze multidisciplinaire aanpak biedt de beste garantie om binnen een complexe opdracht te kunnen voldoen aan alle gestelde ambities o.v.v. duurzaamheid, programma van eisen, bouwkost en planning.

Deze aanpak werd bekroond met de toekenning van de Provinciale Prijs voor Architectuur 2015 van de Provincie Oost-Vlaanderen met als thema ’Herbestemming van historisch erfgoed’ voor het project De Porre in Gent, ism buro voor Vrije Ruimte. In 2017 won Vandriessche Architecten met ditzelfde project tevens de Prijs Publieke Ruimte.


TEAM

Stan Vandriessche - vennoot
1976, Architect, Wenk Sint-Lucas Gent 1999, KU Leuven 2000 – onderscheiding

Wout Vandriessche - vennoot
1980, Architect, Wenk Sint-Lucas Gent 2003 – onderscheiding


MEDEWERKERS

Arne Wambeke, Architect
Marjolein Eggermont, Landschapsarchitect
Ennio Buysse, Architect
Tess Holvoet, Architect